18.5.09

Tioman

Kompeni punyo trip ke Pulau Tioman berakhir dongan ponuh keponatan.
Tetapi enjoy sobab trip 'family day' kali ini lobih ramai staf.
Dan bilo ramai. Macam-macam kepalo ado.

Kami bertolak dari jeti Mersing sekitar 5pm.
Dan menginap di Berjaya Tioman Resort.
Hari pertamo dokek Tioman. Takdo apobondo yang dibuek.
Sampai pun dah nak sonjo dah. Jadi menikmati makan malam yo lah.
Semuo malam ini layan western food. Tak tengok menu. Tengok hargo yo.
Yang mano mahal, itulah yang dorang order.
Yo lah. Bukan selalu dorang dapek makan mahal-mahal.

Hari keduo diponuhi dongan trip snorkeling.
Ado beberapo tompek yang kami poie solam.
Yang menarik dokek Pulau Rengis. Kemudian bergorak ke Marine Park.
Dan menikmati keindahan batu karang dan ikan yang warno warni.
Dah ponat, kitorang poie makan dokek warong. Pekono nasi ayam.
Balik dari snorkeling, kami sambung laie menyolam dokek kolam di resort.
Sampai lah puas mandi mando.

Badan dah ponat. Malam pulak melantak bbq. Dan poie melayan kat Game Arcade.
Lopeh tu dorang semuo pakat nak poie mancing dokek jeti.
Ese layankan ajo la walaupun badan dah lomau.
Nak nunggu dapek ikan. Mato dah tak tahan dah. Terleno sekojap dokek jeti.
Dan ese mengalah juo akhirnyo. Pulang ke kamar.

Hari terakhir pun takdo apo yang menarik.
Sarapan pagi dan dorang sambung laie mandi kolam.
Ese dah tak larat nak terjun laie dah.
Jadi melayan wifi dokek tepi kolam yo lah.
Kami check-out sekitar 1pm.
Dan bergerak poie ke jeti Kg. Tekek untuk naik feri pulang.

2 comment:

Saluddin Ismail said...

jang..gambo xdo ko..lotak ler sekeping duo..

S h i n o said...

gambo lain xnak... gambo awek je nak.. hahaahaa

sedak wehh gi tiomann..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails