13.11.08

Say It?

Kebanyakan pempuan.
Memang suko kalau pasangan mereko sebut.
"Saya sayang awak"
"I love you"
"Saya cintakan awak"
"Saya rindu awak"
"I rindukan u"

Pempuan. Memang melihat pado zahir.
Melihat pado yang terucap.
Mereko jarang dapat menilai sebaliknyo.
Kalau pasangan mereko tidak ucapkan demikian.
Nescayo mereko akan raso tidak selamat. Ragu-ragu.
Dan kalau pasangan mereko jawab berubah-ubah.
Mereko akan jadikan alasan mengatokan pasangan mereko tidak setio.

Berbezo dongan lelaki.
Mereko tidak memandang pado luahan ayat di atas.
Tapi mereko melihat pado perilaku pasangan.
Mungkin caro layanan. Atau reaksi.
Sekironyo layanan itu menunjukkan kasih sayang sebonar.
Itulah yang mereka pogang.
Bukan hanyo pado kato-kato semato.

Terkadang lelaki.
Langsung tidak suko pado kato-kato sedemikian.
Kadang ado yang meluat bilo mendongarnyo.
Mungkin mereko golongan egois.
Tetapi mereko akan menilai dari sudut yang berbezo.
Itulah lelaki.

14 comment:

zuRiE said...

hmm sudut ape ek?? sudut 90? 180?120? hahahahah
i luv u w x y z..muahaaaaha hakkkkkkkkk erk

MazrulHisyam said...

Eden setuju bonar apo kau kato. Pompuan memang mcm tue, semuo nak keno tunjukan...yg tak nampak tue lah yg laie dio nak suruoh tunjok. Malu wei mano nak lotak muko! Lain lah beduo ajo...yo tak?

Princess Liyana said...

hi hi hi...itulah perempuan..mestila dia nak tgk effort..ni kalau tk tnjk2, mak aih mestilah dia rasa tak secure;p

susu dalam botol said...

perempuan itu kan berhati tishu :P

sofeya kadeja said...

emm..bagi feya kata2 tu perlu andai kekasih hati jauh beratus batu...bukan apa,cuma mahu bermanja jarak jauh...kalau kekasih didepan mata,tak perlu lah selalu diucap kata2 tu,kalau rindu dipeluk dan dicium...kalau cinta...??? hehehe...lu pikirlah sendiri...

AyAres said...

zurie: 360darjah bleh?

Bro Mazrul : yg 'tak nmpk' tuh takleh tjk.. nnt kena potong pakai parang..nayer jer..

Princes : effort adakah melalui sebutan atau perkataan itu?

Susu : huhu..kalu begitu.. mau saja di lap-lap selalu..

Sofeya: kalau cinta?? kalau cinta..kawin saja... 24/7 bersama.. hahahahaa

zuRiE said...

fuyooooooooo 360 degree c meh?? hakhakhakhak

filanastasia said...

mr ayares : i see...

AyAres said...

zurie : why?

fila : what u see?

filanastasia said...

mr ayares : i see la.. how's man n women had such big different.. tgh cuba nak paham neh.. huhuhuh

sofeya kadeja said...

nak mencelah sikit je...24/7 tu ape?

AyAres said...

muahahahaa...cuba search kat makcik gugel.... type gini..

"what is 24/7?"

C H E D A said...

haha... sbb tu la ppuan n lelaki ni dikatakan dtg dari planet yg berbeza sbb diorg mmg ckp berbeza. women are from venus men are from mars. some men are from planet of the apes... haha... kidding.

btw, saya antara ppuan yg suka perkara yg disebutkan... hehe.

bagi sy, ppuan ini sensitif, jadi kalau awk sebut je dia dah boleh rasa awk syg dia. lelaki pula, kena layan sehabih baik dulu baru la diorg boleh rasa kasih sayang tu. setakat sebut2 tu tak main la.

:D

Princess Liyana said...

both;)huhu

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails