10.12.08

Celcom Careline

Dah beberapo kali dah ese call Celcom Careline.
Berhubung dongan masalah Call Waiting.
Yang masih bolom selosai laie.

Disobabkan ese ni manusio paling sibuk kek dunio ni.
Seken call yang nak masuk dah tak boleh.
Dan sms di hantar menandokan ado call tak dapek masuk.
Kalu itu dari future client, bukankah itu bakal merugikan ese.?

Dan baru limo minit lopeh. Ese call Careline di nombor 1111.
Pasal ese tak bulih register kat Celcom Careline.
Bilo ese nyatokan masalah ese.
Nak tau apo operator tanyo dan jawab?

"Encik dah masukkan email yang betul?"
-Ya, email yahoo.

"Adakah email itu aktif?"
-Ya, pasti. ( sambil nak tergolak ese jawab )

"Biasanya customer register dan email confirmation tak dapat atau lambat dapat."
-Masalah saya, tidak dapat register. Failed for registration.

"Buat masa ini memang terdapat masalah server. Pihak kami masih dalam investigation tentang
masalah yang Encik hadapi ini"
- Berapa lama lagi boleh selesai?

"Saya tidak pasti. Buat masa sekarang Encik boleh hubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau semakan bill."
- Jadi, taktau lah berapa lama lagi saya boleh register ya?"

"Ya Encik, nanti Encik boleh cuba lagi untuk register di lain kali."
- Em.. oklah gitu gak. Terima kasih jer lah.


Dan ese cakap dalam hati.
"Kalau ekau dah tau ado masalah server dan
memang ekorang masih dok siasat taktau apo punconyo,
baik ekorang cakap yo terus dokek ese awal2.
Yang poie tanyo ese macam-macam tu buek apobondo.

6 comment:

filanastasia said...

mr ayares : alahai.. sabo jek la yer..

Syafik said...

Hahahahaha~ Sabor.. sabor..

sofeya kadeja said...

hehe...nama pun careline...sbb tu dia tny mcm2 utk menunjukkan dia care about what had happened to u...hehe...sabar ye encik,mungkin encik boleh cuba dilain kali...segala kekurangan amatlah kami kesali...maaf ye encik...hehe

Yon said...

biasala tu ayat2 care lain....

AyAres151 said...

kalu dorang CARE..sepatutnya dorang selesaikan masalah tu..setelah dah beberapa kali direport..

zuRiE said...

pe susah...wat bodo da le..
dun be so khuatiR!!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails