21.12.08

Jalan Klang Lama

Ese torbang laie ke KL bersamo Jaisi.
Kali ini lokasi tugasan adalah di Jalan Klang Lama.
Ese sampai di Jalan Klang Lama yang panjangggg itu.
Sedikit awal dari maso majlis.
Sekitar jam 1pm dah berado di situ sodangkan majlis
akan berlangsung sekitar 5pm.

Disobabkan masih awal. Ese mencari tempat penginapan dolu.
Tersosat sekojap mencari jalan untuk ke Universiti Malaya.
Carik punyo carik, jumpo duo hotel berdokatan.
Crystal Crown Hotel dan Armada Hotel di Petaling Jaya.
Hilton Hotel plak terkeluar dari list kerano budget yang kurang.
Sesudah survey, Armada Hotel menjadi pilihan disobabkan
Crystal Crown takdo Executive Suite.

Bilo yo nak bayar, ese hulur duit plastik.
Sekali receptionist tu cucuk, rejected.
Cucuk laie sekali. Rejected jugak.
Alamak. Duit plastik ni dah cocah limit kah?
Ese selak dompet. Yang ado cash cumo ompek koping not 50.
Tak cukup untuk bayar bilik Executive Suite yang berhargo 400++.

Ese mintak maso untuk carik mesin ATM.
Sikit punyo jauh nak kono poie cucuk.
Dan dapek la kuarkan cash untuk check-in.
Ingatkan bilik lawa ruponyo karpet kelihatan kotor.
Bekas terbakar dek puntung rokok.
Bilik pun biaso yo. Takdo la gompak bonar.
Tak padan dongan namo Executive Suite.
Kat tingkat paling atas sekali di Armada Hotel.
So, ese akan black-list hotel ni untuk menginap di lain kali.
Nilai bayaran tidak sepadan dongan facilities yang ado.

Disobabkan ponat torbang dongan Jaisi.
Ese terlolap dokek sofa.
Dan potang itu akak ese dari Terengganu sampai.
Tapi takmoh ikut ke lokasi majlis.
Mungkin abang ipar ese ponat nak berehat setolah ponat memandu.
Malam nanti dorang nak poie jalan-jalan pusing KL dongan adik ese.
Dan ese cumo poie berduo yo untuk menjalankan tugas.

Rombongan 6 buah kereto berderet dari PJ menuju Jalan Klang Lamo.
Dan sampai di Masjid Taman Sri Manja.
Majlis bermulo sekitar 5.30pm. Agak lewat sedikit dari jangkaan.

5 comment:

MazrulHisyam said...

Ese memang tak suko hotel armada, air paneh tak do, bilik pun bau semacam, ekon tak sojuk dan dgr kata ade 'benda' halus kat situ. Ese suko poyie Crystal Crown...tapi mahal!

filanastasia said...

mr ayares : alahai.. kena riki betul² hotel ni.. kekadang diaorang saja nak amek kesempatan.. kalau kat pwtc, g la hotel putra.. murah pun murah.. boleh tahan selesa.. huhuhu

AyAres151 said...

bro mazrul.. rate crystal crown laie murah dari Armada.. tapi kat Crystal Crown takdo pulak Exec Suite.. yg ado paling bosar pun junior Suite..
bondo halus? itu Pepijat tuuu..hahahhaa..

err..pwtc? hotel putra ek..
kalu kat pwtc..dok lah kat Grand Pacific..hehehe

filanastasia said...

mr ayares : grand pacific tu mahal lor.. tp bilik paling best bg fila adalah bilik tido fila.. ngeh ngeh

sofeya kadeja said...

mari2 bercuti dan menginap di tempat feya keje...bilik suite paling besar cuma ada satu,junior suite cuma ada 2,executive suite pula ada satu juga...suite room yg palig besar ni mmg biasa menjadi pilihan tokey hotel feya mahupun menteri2 yg datang becuti kesini...pemandangan dari balcony pun menarik...aircond semulajadi...waterheater pun ada...huhu...cuma ongkosnya saja perlu disediakan secukupnya...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails