Pening

Ese tak penah terpikir nak duduk dalam bahagian ini. Maso belaja dolu langsung tak sentuh macamano nak menyelesaikan masalah ataupun nak tingkatkan mutu kerjayo dalam bahagian ini.

Ya, ese main terjah. Bukan ese mintak. Ese ditawarkan. Nasib sedikit baik kerano maso belaja ese cubo berdikari dongan buat kojo seperti itu. Pernah jugo kojo sambilan melibatkan bahagian itu.

Kini, tidak samo macam belaja dolu. Kini makin pening. Taktau pun ada, blur pun ada. Boleh juga dikatokan ese cemas. Cemas nak memikirkan camno nak gerakkan bahagian ini agar ia boleh poie lebih jauh dan terus meningkat. Pado ese dilotak batu jemalo yang amat berat ese ghaso nak junjung. Lainlah kalu ese ini dah ado pengalaman bertahun-tahun.

Ah.. orang lain boleh buat kenapo ekau tak boleh? Teruskan ajo, mudahan ekau berjayo. Kalu ekau dilantik jadi Pengurus Pemasaran, laksanokan la tugas ekau dokek bahagian pemasaran tu. Dari setahun ke setahun ekau akan mahir. Mulo la dari bawah baru boleh berjayo. Kalu ekau mulo dari atas, bilo jatuh ekau rasa sakit yang amat. Panjat perlahan-lahan mako ekau akan sampai juo ke puncaknyo.Pepatah Melayu : Seperti mengadu tuntung jarum.
Ertinya : Terlalu susah hendak menyatakan fikiran yang sukar itu.

0 comment:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails