30.3.08

Gamble Trip II

sambungan..

Sampai di apartment. Ese dongan kawan bertigo rehat.
Penat tetapi malam masih mudo. Lihat di jam dinding.
Baru 9pm w.i.b.

Lalu, kami telefon operator. Mahu bertanyokan tontang fasiliti yang ado.
Tetapi malangnyo, sudah tutup.
Minta dihantarnyo teksi. Kami mahu keluar keliling kota.
Bersiap.

Datang sebuah teksi biru. Budak mudo pemandunyo.
Kami nyatokan mahu keluar keliling kota.
Mahu jalan-jalan pusing melihat tempat menarik.
Dibawonyo kami ke sebuah discotique.
Mahu masuk ke kawasan itu, ado guard di kawasan masuk parking.
Check kereto takut-takut ado bom. Bahayo kawasan tumpuan macam tu.

Parking takdo. Kami pusing duo tigo kali. Totap penuh. Ramai dihujung minggu.
Si Andi, pemandu teksi tadi. Telefon kawan dia.
Kawannya keluar dari discotique. Lalu naik kereta bersama kami.
Kami keluar dari tempat tu. Tak jadi turun.

Menuju ke pusat bandar. Tiap kali taxi berenti di trafik light,
ramai budak-budak datang minta sedekah. Ado yang bertempek pado taxi.
Andi ambil wang Satu Ribu, lalu hulurkan di tingkap.
Pesan Andi, jangan bagi kalau lihat ado ramai budak-budak.
Dan jangan bagi banyak. Cukup Satu Ribu ajo.

Kereto bergorak laie. Pusing punyo pusing. Andi suko tunjukkan kami discotique.
Ntah apo yang menarik di situ. Mungkin difikirnyo kami ini kaki disco barangkali.
Tapi kami bagitau Andi, kami tidak suko ke tompek begitu.
Andi angguk. Tando paham.

Lalu kami pikir mahu habiskan maso bermain snuker. Pergi ke satu tompek.
Namonyo Titanic. Tempat discotique, bar dan Pool Centre. Jugo terdapat live band.
Kami layan pool selamo satu jam. Menarik.
Ado cewek yang susunkan bola dan ambil bola yang jatuh.
Setiap meja pool memang ado satu cewek yang akan jago.

Sudah boring. Kami naik ke tingkat atas. Ado karaoke.
Andi cadang kami untuk sewo satu bilik VIP.
Tidak mahal. Lapan puluh ribu untuk minima 2 jam hinggo maksima.
Jadi bayar untuk 2 jam ajo dan nyanyilah sampai pagi.
Tempat itu tutup jam 3am.

Andi turut nyanyi samo. Pandai jugak dio nyanyi lagu-lagu dari Malaysia.
Dan kami, pilih lagu yang kami tahu. Macam Letto, Peterpan, Dewa19 dan lain lagi.
Sudah cukup 2 jam, kami pun sudah bosan.
Kami suruh Andi hantar pulang ke apartment.

Janji dongan Andi untuk ambil kami esok tengahari.
Kami naik ke apartment. Dalam satu apartment, ado 3 bilik.
Dan ruang tamu. Dan ado dapur masak.
Sesuai utk bawak keluargo.

bersambung laie...

1 comment:

shinO said...

Titanic. Tempat discotique <---aisehman.. hehe

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails