16.5.08

Sulung

Ese membuat kesimpulan sendiri.
Anak yang sulung memang susah mahu mengalah.
Dan lebih mementingkan ego sendiri.

Anak sulung. Lebih suko memerintah.
Sesuai dengan sifatnyo yang bakal
menjadi ketuo keluargo kelak.

Anak sulung. Pantang ditegur.
Mungkin rajuknyo bakal berpanjangan.
Dan sukar mahu dipujuk rayu.

6 comment:

ChomeleST said...

waduh waduh en ares.. kesimpulan tu saya tak leh terima pakai.. since saya anak sulung.. i dont think so i berperangai mcm tuh.. hehehe.. anyway, kalau u mksdkan tu perempuan, mgkn dia cuma nak attraction lebih byk kot..saje nak bermanje.. tapi kalu u refer pd lelaki, of course laa nak tunjukkan sikap abg long 'along' nya.. kuasa veto.. heh heh heh

AyAres said...

hehehe.ini adalah perangkaan mengikut statistik.. dan kebanyakkanya begitu.. hehehe..
yang tak begitu cuma segelintir aja..
percentage dia lebih kurang 70:30

anuarsalleh said...

Huhu...aku kekal anak bongsu yang paling tua dalam family ;p
Siap ada statistik neh...bahaya.

shinO サイフル said...

huh~ betul..anak sulung ni mmg sifat die suke command and control sket.Myb sbb die paling tua dlm adik beradik,so sifat tu terbawak bawak semasa alam perkahwinan. Sifat spt ni harus dielakkan. Tp yg bagusnya anak sulung ni,die ni lebih independence..Jd pandai2 la yer.. hehehe

sofeya kadeja said...

saper kater???
anak sulung manjer lor!!!

sofeya kadeja said...

saper kater???
anak sulong manjer lor!!!
sbb tu digelar along...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails