Kaspersky ni antivirus buatan Russia.
Asal usulnya dari namo researcher, Natalya Kaspersky.
( sebut Kas-per-ski )
Yang mencipto antivirus ni pado 1997.
Dan kemudian Natalya dilantik menjadi C.E.O.
Dan akhirnyo kini menjadi Pengerusi dokek Kaspersky Lab tu.

Ese pulak?
Ayares. Bukan orang Russia.
Tidak pandai bercakap Russia.
Malah tidak ponah poie ke Russia.
Cumo jejako berdarah Thailand.
Bukan reseacher mahupun Pengerusi mano-mano kompeni gergasi.

Ese.
Cumo pembekal antivirus Kaspersky ni.
Dan membekal kepado gomen mahupun private sector.
Setakat ini sudah limo client yang menggunokan Kaspersky Antivirus.
Yang ese bokalkan. Dan.
Sehinggo hari ini belum ado sebarang complain tontang antivirus ni.

Hari ini. Kojo-kojo menyelenggaro rangkaian di sebuah pejabat.
Dari terbit mentari hinggo menjunam kembali di ufuk barat.
Semuonyo berjalan lancar.
Lenguh satu badan.

Syukur pado Yang Maha Pemberi Rezeki.
Semoga memurahkan laie rezeki ese.
Untuk menuju hari mendatang.
Dan ese berjanji pado diri sendiri.
Yang sikit samo dicicah.
Yang banyak samo dilapah.

5 comment:

kasut-gombak said...

bump..bump

nice blog..ekekekeke.

S h i n o said...

demo wat maintanan mano..?
hehehe.. kijo2...

AyAres151 said...

kat tmpt sekalo lah...

Wawa_Nadwa said...

dlu pkai snti virus avira.
br2 dorng tukau symantec pul0k.
pc ashik hang je.
mencik bt0iii!!

=P

AyAres151 said...

un-install jer Symantec tu....tu sesuai utk server jer...
pc taksesuai sbb melembabkan pc jer..
norton tu berat...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails