8.10.08

Pemandu Bodoh

Ese cukup bengang.
Kalau time mandu, ado pemandu bodoh kat jalan ghayo.
Nak-nak lagi yang jenih bodoh sombong.
Jenih yang ghaso kereto dorang dah mewah, suko ati mak bapak dorang yo.
Dorang ingat dorang yo yang bayar road tax.
Ni ese nok tunjukkan kat ekorang ado orang bodoh bawak kenderaan kat jalan ghayo.
Menyusahkan orang ramai.
Kereto biru adalah pesalah. Kereto itam adalah orang ramai.
Yang merah? Jaisi lor...



Ni jenih suko ati dio yo nak belok bilo-bilo.
Nampak simpang baru nak belok.
Tak tengok langsung cermin pandang belakang.
Tak bagi signal langsung. Kalu bagi signal pun, maso dah nak membelok.
Last-last orang belakang menyasar nak kono brek mengejut.
Bodoh.



Yang ni pulak time orang dok jammed.
Time tu jugak lah dio nak cucuk-cucuk belakang orang.
Dah tak kiro dah garisan kuning.
Last-last sangkut atas garisan kuning.
Tak lopeh nak mencucuk.
Menyusahkan orang nak masuk simpang.
Bodoh.



Yang ni lagi bodoh piang.
Orang dok beratur ikut barisan.
Suko ati mak bapak dio yo nak potong.
Dio ingat dio sorang nak copek?
Bodoh.



Ni biaso berlaku kalau kereto mewah.
Diorang ingat kereto dorang mahal, dorang bleh dok lorong kanan.
Pastu naik kereto macam nak gi makan angin potang-potang yo.
Dah jalan tu boleh pecut sampai 80km/j.
Yang ekorang poie naik 60km/j dan dok lorong kanan watpe?
Bodoh??

5 comment:

S h i n o said...

kawe kalu bawak keto bongok gitu mmg geram sgt. Kalu kat KB mmg banyok sangat jenih duk tengah jale bawak 40kmh jah. celako sungguh. Pahtu kwe bengang2 kawe cucuk, pastu main boost scramble. Biar kuat bunyi wastegate turbo. Dio mesti takot. Pahtu mula la dio bawak keto mace cacing. HAHA~ kawe potong pahtu pancung berat..biar jengggg!! celako!

filanastasia said...

mr ayares : huhuhu.. ni dah memang sah sah pemandunya tidak bijak..

(kejadian bila bawak keta alg)
yg paling geram kalau keta tu amek lane kanan, bawak slow.. bila kita potong, dia marah.. (mungkin kerana pompuan potong dia kot)then sungguh-sungguh nak potong kita semula.. bila bg jln dia buat lagi lagu td.. slow kan semula kenderaan.. rasa mcm nak hempuk jek.. last-last kena la tekan NOS dan tinggalkan asap sahaja untuk mereka itu.. hahaha..

Reds said...

Ni lah posting yg paling sy suke!!! memang semua yg dipaparkan tu amat pantang sekali kalau dibuat dihadapan sy...pemandu sekarang mmg banyak yg bangang2...menyusahkan org!!!

mim.ya.ra.alif said...

yg perasan kereta mewah tu diorang ingt diorang jer byr road tax tuh.. berlagak nk mampus tp kalo eksiden berdarah kaler merah jugak

sofeya kadeja said...

emmm...
feya rasa kamu boleh jadi penceramah untuk KPP...
barulah semua orang tak ngantok dengar ceramah 5jam tu...
sabar yea...jangan marah2...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails