Sampei yo dokek KB, ese tengok airport ni dah berubah sikit.
Last sekali ese turun dokek airport ni 3 tahun lopeh.
Maso arwah ayah meninggal.

Sekarang airport ni dah ado KFC dokek ruang tinjau atas.
Satu-satunyo ruang makan yang ado.
Selain dari cafe kocik dokek bawah.

Dan airport ni nampak gayo dah diperbosarkan sikit.
Dah banyak ruang kedai ekslusif.
Ese jengok-jengok, barangan cumo sesuai untuk pelancong luar negaro yo.
Bayangkan kerongsang dari Sabah yang regonyo cumo RM15.
Dijual di airport dongan rege RM70-RM120.
Memang lumayan. Sesuai la buek menampong kos sewo ruang kedai tu.

Ese ambil taxi dan menuju ke KB Mall.
Walaupun anak jati Kelantan.
Tapi ni lah pertamo kali ese jojak kaki dokek KB Mall.
Salah satu pasarayo terbosar dokek Kelantan.

Oh ya, taxi dari airport ke KB Mall atau ke tongah bandar Kota Bharu
di caj sebanyak RM25 satu halo. Taxi yang menggunokan kereto waja.
Kalau tengokkan jaraknyo, adolah dari airport tu ke bandar sekitar
dalam 15-20 kilometer yo.

Ese mencari-cari dokek mano nak melepak.
Sambil nak tunggu kawan ese jemput.
Nak cari Starbuck mahupun Coffee Bean memang takdo dokek KB Mall.
Taktau kenapo takdo. Adakah seluruh negeri Kelantan memang takdo.?

Nak cari sumber wifi percumo, ese search guno henpon ese.
Nokia N82 memang ado wifi. Jadi ese jumpo ado dokek Mc-d dan KFC.
Takkan ese nak lepak dokek Mc-d laie. Tengok orang sikit punyo ramai.
Jadi ese pilih untuk lepak dokek KFC.
Alahai.. jamah fast food laie.
Patut lah rambut ese makin lamo makin sonang gugur.

Sambil nunggu member ese sampai.
Ese layan yo la update blog ni sambil tuh surfing internet.
Dah taktau nak buek apo laie.

Nak sampai dokek kampong ese makan maso sojam perjalanan dongan kereto.
Maklum lah, ese duduk dokek kampong jauh dari Kota Bharu.
Jadi tunggu member ese poie antar ese malam karang.
Sebelum tu lepak dolu lah dokek umah sewo beliau.
Lagipun ese ado bolikan dio CD Game X-Box dari JB.
Katonyo dokek Kelantan ni mahal.

Sambil lepak di KB Mall. Sambil tu boleh cuci mato.
Ese takkan menafikan kalau orang kato, awek kelantan ni comei-comei.
Rabun mato ese nengok awek.
Sapo yang ado darah Kelantan tu, memang sah comei.
Kalu pakwe-pakwe Kelantan tu. Takyah cakap lah.
Lagilah hensem-hensem. Nak-nak yang ado darah Thailand.
Muahahahaha..

Maklum lah dokek Kelantan ni susah nak jumpo awek seksi.
Rato-rato pakai sopan santun.
Tapi bukan takdo yang pakai seksi. Cumo susah nak carik tak seperti KL mahupun JB.
Nak-nak pulak hari ni hari Jumaat.
Kat KB Mall ponuh dongan orang.
Hari cuti lah katokan.

Dan pertamo kali jugak lah ese nengok Mc-d di tulis dalam tulisan Jawi.
Haa, bukan kato jakun. Memang ese kalau balik kampong, memang dok dokek umah yo.
Ese mano keluar jenjalan.
Maklum lah dah takdo kawan dokek kampong.
Semuo berhijrah keluar dah. Jadi dok dokek umah tolong mum masak yo lah.
Huhuhuhu..

2 comment:

filanastasia said...

"...Alahai.. jamah fast food laie
Patut lah rambut ese makin lamo makin sonang gugur..."

mr ayares : tau takpe.. kurang-kurang kan la yer...

shinO サイフル said...

Haha..tunggu lama sgt ke aritu?
Kwe bagi pluang demo kenal2 suasana KB :P

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails